Uusi 1 800 asukkaan alue tulossa Raholan radanvarteen

Raholaan radan eteläpuolelle, Tesoman valtatien itä- ja pohjoispuolelle on suunnitteilla uusi merkittävä asuinalue. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi 13.4.2021 Tesoman aluekeskusta noin 1 800 asukkaalla vahvistavan asemakaavaehdotuksen asetettavaksi nähtäville. Tavoitteena on yleiskaavan mukainen kaupunkimainen alue.

Suunnittelualue sijaitsee Raholan kaupunginosassa noin 6 kilometriä länteen Tampereen keskustasta. Noin 13 hehtaarin alue rajoittuu osin etelässä ja idässä Risuharjunpuistoon. Korttelialueen lisäksi siihen kuuluu katu- ja viheraluetta sekä lämpövoimala kortteleiden eteläpuolella.

Nykyiset teollisuustontit on tarkoitus osoittaa kerrostalovaltaisen asumisen ja työpaikka- ja liiketilojen korttelialueeksi, jonne osoitetaan varaus myös päivittäistavarakaupalle, paloasemalle, päiväkodille, seurakuntarakennukselle sekä polttoaineenjakelun kylmäasemalle. Lämpövoimalan on toistaiseksi tarkoitus säilyä nykyisellä paikallaan.

Kaava tavoittelee uusia asumisen mahdollisuuksia, ympäristöhäiriötä tuottamatonta työpaikkatilaa, monipuolisia toimintoja, kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä, sekä turvaa ekologisia yhteyksiä ja laadukasta viherympäristöä. Yhteyksiä Tesomalta Tohlopin suuntaan Mediapolikseen ja Hiedanrantaan vahvistetaan. Alueelle on osoitettu uusi rautatien alikulkuyhteys kävelyä ja pyöräilyä varten Kohmankaaren suuntaan.

Lisätietoja osoitteessa

http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2021/04/13042021_9.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s