Ajankohtaista

Junat alkavat pysähtyä uudella Tesoman seisakkeella elokuussa

JULKAISTU 9.7.2021 8.42

Tampere saa loppukesällä uuden junaliikenteen seisakkeen Tesoman kaupunginosaan, kun rakennustyöt valmistuvat. Lähi- ja kaukojunat alkavat pysähtyä Tesomalla elokuusta 2021 alkaen.

Tampere saa loppukesällä uuden junaliikenteen seisakkeen Tesoman kaupunginosaan, kun rakennustyöt valmistuvat. Lähi- ja kaukojunat alkavat pysähtyä Tesomalla elokuusta 2021 alkaen.

Tesoman uuden junaseisakkeen rakennustyöt Tampereella käynnistyivät loppuvuonna 2020 ja valmistuvat heinä-elokuun vaihteessa 2021. Väyläviraston ja Tampereen kaupungin yhteishankkeena toteutettavaan seisakkeen rakennusurakkaan ovat kuuluneet reunalaituri, kulkuyhteydet laiturille hissi- ja porrasyhteyksineen, liityntäpysäköintialue, meluntorjunta sekä seisakkeen edellyttämät varusteet, laitteet, kunnallistekniikan muutokset, valaistus sekä muut järjestelmät.

– Urakka on edennyt loppusuoralle ja heinäkuun aikana tehdään rakennusurakan viimeistelytöitä, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Terhi Haapaniemi.

Rakennusurakan töiden lisäksi liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Raide Oy asentaa seisakkeelle matkustajainformaatiojärjestelmät ja Tampereen seudun joukkoliikenne asentaa lippujen lukijalaitteet.

– Junaseisakkeelle on helppo tulla. Auton voi jättää liityntäpysäköintialueelle ja jatkaa matkaa junalla. Uusi seisakkeen alittava alikulku ”Vanamon alikäytävä” on rakennettu jo ensimmäisessä vaiheessa palvelemaan jalankulku- ja polkupyöräliikennettä. Alikäytävä mahdollistaa yhteyden seisakkeelle sekä etelästä että pohjoisesta. Pyöräpysäköintiä tullaan lisäämään Tesomanraitin eteläosalle syys–lokakuun aikana. Elokuussa pyörän voi pysäköidä Tesomanraitin pohjoispäähän tai liityntäpysäköintialueelle, kertoo Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri Anne Ravaska.

– M-lähijunat ja Porin-suunnan kaukojunat alkavat pysähtyä Tesoman seisakkeella 16.8. alkaen. Arkipäivisin seisakkeella pysähtyy yhteensä jopa 18 kaukojunaa ja 14 lähijunaa, viikonloppuisin hieman vähemmän. Tesoman seisakkeen avaus onkin hieno lisä Pirkanmaan liikenteeseen ja tuo ilmastoystävällisen vaihtoehdon monen arkimatkoihin. Matka-aika Tampereen keskustaan on lähijunilla vain noin 8 minuuttia ja kaukojunilla 10-11 minuuttia. Samalla Tesomalta avautuvat hyvät yhteydet ympäri Suomen rataverkkoa. Liputkin ovat jo myynnissä, eli innokkaimmat voivat jo varata matkansa, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Tesoman seisake tarjoaa alueen asukkaille uuden joukkoliikenneyhteyden niin Tampereen keskustan kuin Nokiankin suuntaan. Junamatkan voi maksaa Nyssen kausilipuilla tai mobiililipuilla. Matkaan tarvitaan kahden vyöhykkeen lippu (Tesoma–Nokia: vyöhykkeet B-C, Tesoma–Tampere: vyöhykkeet B-A). Matkustusoikeus vahvistetaan asemalaiturilta löytyvällä lippulaitteella ja lipulla on 1,5 tunnin vaihto-oikeus Nyssen busseihin sekä ratikoihin.


Lisätietoja

Väylävirasto Projektipäällikkö Terhi Haapaniemi puhelin 029 534 3809
Tampereen kaupunki Rakennuttajainsinööri Anne Ravaska puhelin 040 806 3906

Uutinen löytyy osoitteesta http://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet

Poikkeustila vaikuttaa myös Raholan OKY:n toimintaan

Suomen hallituksen asettama poikkeustila vaikuttaa myös Raholan omakotiyhdistyksen toimintaan keväällä 2020. Seuraamme oky:n hallituksessa valtakunnallista tilannetta ja hallituksen suosituksia sekä määräyksiä. Selvittelemme kulloisenkin tilanteen mukaan mahdollisuuksia järjestää toimintasuunnitelmaankin kirjattuja keväällä perinteisesti järjestettyjä tapahtumia kuten kevätkokousta, roskalavatapahtumaa ja kesätapahtumaa.

Valitettavasti tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tapahtumia joudutaan ainakin lykkäämään myöhäisemmäksi. Ilmoittelemme tilanteesta heti kun se selkiytyy.

Tällä välin kannustamme yhteisöllisyyteen ja naapuria auttavaan asenteeseen! Kauppa-apua voi tarjota ja kuulumiset huikata turvaetäisyydeltä aidan yli. Poikkeuksellisen talven jälkeen pääsee pikkuhiljaa puutarhahommiin, ja ulkoilla voi omalla kotipihallakin.

Kannattaa seurata viestintää myös omakotiyhdistyksen Facebook-ryhmässä. Siellä saa mielellään viritellä keskustelua alueen asioista ja kysellä naapureiden kuulumisia.